Locatie

Villa Oigenwois is een speels en doordacht wooncomplex aan de Parklaan in Lutjebroek, in de directe omgeving van park de Woid, dagopvang, extra zorg en op loopafstand van winkels. Het gebouw krijgt een huiselijke sfeer in een groene omgeving en is betrokken bij de samenleving door de ligging tegen de bestaande dorpsbebouwing. Villa Oigenwois gaat uit van een bouwwijze die goed is voor mens en milieu en is daarom duurzaam. De grootte van het perceel geeft bewoners de ruimte en de mogelijkheden om veel buiten te zijn en te ondernemen.

Villa Oigenwois zal woonruimte bieden aan drie verschillende groepen jongeren met een verschillend niveau van functioneren. De 12 appartementen voor de zorggroep (jongeren met een ernstige meervoudige beperking) en de begeleidingsgroep (jongeren met een lichtere verstandelijke en/of lichamelijke beperking) zijn op de begane grond gesitueerd. Voor jongeren met een lichtverstandelijke beperking die vrijwel geheel zelfstandig kunnen wonen, zijn er 4 appartementen op de bovenverdieping beschikbaar.

 

Er zijn extra faciliteiten, zoals: grote woonkeuken, twee grote algemene ruimtes, een creatieve leerruimte, therapie/jacuzzibadruimte, logeerkamer, kantoor en diverse bergruimtes. Op het buitenterrein komen voldoende parkeerplaatsen, een grote overdekte ruimte voor aangepaste fietsen en rolstoelen en op termijn mogelijk een buitenkas voor dagbesteding activi­teiten. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en uitgerust om mensen die rolstoelafhankelijk zijn de juiste zorg te kunnen bieden.

 

Het gebouw is duurzaam opgezet om lang, onderhoudsarm en energiezuinig te kunnen functioneren. We hopen hiermee ook te borgen, dat de bewoners op lange termijn in dit gebouw kunnen blijven wonen, zonder te worden opgezadeld met extra kosten op termijn.

 

Hieronder vindt u een plattegrond. Voor impressies van het pand, kunt u hier een kijkje nemen.