Vacature Voorzitter bestuur stichting Villa Oigenwois M/V

 

Zoek jij een plek waar je vanuit je hart kan werken en het geluk van onze bewoners voorop staat? Wij zoeken een Voorzitter voor het Dagelijks Bestuur die een belangrijke bijdrage wil leveren aan het goede leven van onze bijzondere kinderen (vrijwilligersfunctie)

 

Wie zijn wij:

Villa Oigenwois is een nieuw, kleinschalig ouderinitiatief in het gezellige dorp Lutjebroek, waar sinds oktober 2022, 16 jongvolwassenen met een verstandelijke en/of psychiatrische en/of meervoudige beperking wonen.  Villa Oigenwois is een plek om je thuis te voelen, om veilig op te groeien en te leren, om zo zelfstandig als mogelijk is te leven en waar bewoners actieve burgers zijn in de lokale gemeenschap. Uitgangspunten zijn mogelijkheden en huiselijkheid. In de aanpak kijken we graag naar wat er wel kan en staren ons niet blind op beperkingen. 

De professionele zorgverleners (coördinator, persoonlijk begeleider, woonbegeleiders en medewerkers kleinschalig wonen) zijn in loondienst bij villa Oigenwois. Alle andere werkzaamheden die nodig zijn voor het goed draaien van Villa Oigenwois worden op vrijwillige basis uitgevoerd door bestuursleden, ouders/verwanten en vrijwilligers. Stichting villa Oigenwois gaat in 2024 over naar een andere structuur: een DB ( dagelijks bestuur) en een AB (algemeen bestuur) In het AB zit een afgevaardigde vanuit elke bewoner. Het DB bestaat uit 4 afgevaardigden vanuit het AB en 3 onafhankelijke bestuursleden, waaronder de voorzitter. Wegens vertrek van de voorzitter is de functie van voorzitter vacant gekomen.

Het DB is verantwoordelijk voor de volgende organisatie taken: zorgkwaliteit, personeelszaken, financiën, gebouwbeheer, facilitaire diensten, etc. De verschillende organisatietaken worden binnen het bestuur verdeeld. Het DB vergadert regulier 9 keer per jaar in de avond. Vergaderingen van het Algemeen Bestuur samen met het Dagelijks Bestuur vinden enkele keren per jaar plaats en worden afhankelijk van het onderwerp bijgewoond door enkele bestuursleden. Er vindt met regelmaat overleg plaats met de coördinator en de KAM medewerker en incidenteel zijn er ook bestuursleden aanwezig bij de reguliere bewoners, ouder- en teamoverleggen.

 

Taakomschrijving voorzitter Dagelijks Bestuur

  Als voorzitter vertegenwoordig je de stichting naar buiten. Je bent het boegbeeld van de organisatie, leidt de vergaderingen en draagt zorg voor een goed werkklimaat binnen het bestuur. Het Dagelijks Bestuur is eindverantwoordelijk voor kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg bij Villa Oigenwois. Voor de coördinator, die de dagelijkse leiding heeft, en het Algemeen Bestuur ben je het aanspreekpunt namens het bestuur. Je toont betrokkenheid door met regelmaat een bezoek te brengen aan de Villa. Als voorzitter heb je een brede algemene belangstelling, ben je representatief en voel je betrokkenheid bij de zorg en ondersteuning voor onze bewoners. Verder ben je als voorzitter innovatief en stimuleer je de overige leden van het Dagelijks Bestuur. In alle opzichten ben je een sparringpartner. Je bewaakt de missie en visie van Villa Oigenwois en hebt oog voor alle verschillende belangen van de bewoners, teamleden, ouders/verwanten en vrijwilligers en de externe contacten.

  Je hebt kennis van bestuurlijke processen en coördineert de activiteiten van het bestuur. Je woont bij voorkeur in West Friesland. Is je interesse gewekt en ben jij misschien wel de voorzitter die wij zoeken? Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk doen, je steentje bijdragen in deze mooie organisatie en meedenken met de ontwikkelingen van Villa Oigenwois, dan zijn wij op zoek naar jou. Heb je gevoel voor het besturen van een kleine organisatie en ben je bereid om een aantal uren per week (geschat 2-4 uur) op vrijwillige basis ondersteuning te bieden? Neem dan snel contact met ons op voor een kennismaking!

   

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Ligthart interim-voorzitter Dagelijks Bestuur (06-57319950) of stuur een e-mail naar info@villaoigenwois.nl

   

  Benieuwd naar villa Oigenwois? Kijk dan op www.villaoigenwois.nl